De ce se portioneaza carnea de porc?

Porcul este animalul de la care se poate consuma fiecare parte a corpului. Portionarea acestuia este o stiinta bine stapanita atat de macelari, cat si de bucatari. Cu precizia chirurgului macelarul portioneaza în abator perfect porcul proaspat sacrificat. Bucatarul, asemeni chimistului, în laboratorul sau minune numit bucatarie, alege bucata potrivita de carne de porc, imbina cu maiestrie condimentele si reconstituie formula perfecta, pentru a crea de fiecare data un preparat in care gustrurile si texturile se combina in armonie. Citește în continuare De ce se portioneaza carnea de porc?

Vaccinul pentru combaterea colibacilozei, in ferma de suine

Cele mai eficiente vaccinuri care sunt folosite cu succes in ferma de suine sunt cele administrate scroafelor in perioada de gestatie, pentru a transmite purceilor imunitate pe tot parcursul vietii pana la abatorizare. Printre vaccinurile care se administreaza porcilor pentru a-si mentine sanatatea se numara vaccinurile pentru combaterea colibacilozei. Citește în continuare Vaccinul pentru combaterea colibacilozei, in ferma de suine

ZF AGRIBUSINESS 2017

Catalin Ene, administrator Macro Suin:
„Romania produce jumatate din carnea de porc care se consuma”

Catalin ENE – administrator MACRO SUIN

Piata romaneasca de productie de porcine este „volatila”, iar productia de porci din Romania este la jumatatea consumului, a spus Catalin Ene, administratorul Macro Suin, un complex de cresterea a porcinelor cu afaceri de 10 mil. euro din judetul Arges, la conferinta ZF Agribusiness, organizata de Ziarul Financiar.

 

MACRO SUIN la INDAGRA 2017 (II)

Domnul Bogdan PANDELICA, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a vizitat astazi, 28 octombrie, zona dedicata MACRO SUIN, de la targul international INDAGRA 2017 desfasurat la Complexul Expozitional ROMEXPO.

Bogdan PANDELICA, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (dreapta) si Catalin ENE, administratorul societatii MACRO SUIN (stanga)

Porcul si berea, combinatie delicioasa

Berea si carnea de porc se potrivesc de minune. La gratar berea, acompanieaza armonios ceafa de porc si costitele care se rumenesc deasupra jarului provenit de la lemnele de fag. Insa nu trebuie sa ne oprim in a folosi berea doar ca bautura, ci putem fi putin mai indazneti. Berea poate reprezenta ingredientul nostru special din bucatarie atunci cand gatim preparate din carne de porc proaspata, chiar si daca nu suntem consumatori ai acestei bauturi amarui. Citește în continuare Porcul si berea, combinatie delicioasa

Coronita din scarita de porc delicioasa

Creativitatea nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Costitele de porc se pot transforma in adevarate opere de arta culinare doar cu putina imaginatie. Coroana din scarita de porc este un adevarat tablou culinar. Din aceasta transa a porcului se poate obtine un fel spectaculos prin metode simple de preparare. Citește în continuare Coronita din scarita de porc delicioasa