Studiu : Carnea de porc slaba poate contribui la sanatatea inimii

Un stil de alimentatie mediteranean in care se introduce si carnea de porc slaba poate reduce factorii de risc cardiovascular, se arata unui studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition (Jurnalul American de Nutritie Clinica). Consumarea unei cantitati de pana intr-o jumatate de kilogram de carne rosie slaba pe saptamana a redus colesterolul si a scazut tensiunea arteriala, urmad stilul de consum al stilului mediteranean. La studiu au participat 41 de persoane, dintre care 28 au fost femei, iar 13 barbati. Cercetarea a cuprins trei etape. In prima etapa, fiecare participant s-a hranit dupa un model de hrana in stil mediteranean, care contine 28 de grame de carne rosie slaba pe zi, pentru o perioada de cinci saptamani. Urmatoarea etapa a durat tot cinci saptamani in care participantii s-au reintors la modelul obisnuit al meselor. In cea de-a treia faza, participantii au consumat hrana dupa un model mediteranean cu mai putina carne rosie – doar 85 de grame de carne rosie slaba, de doua ori pe saptamana. Ordinea fazelor tipice si inferioare ale consumului de carne roaie a fost repartizata aleatoriu. In urma cercetarii s-a ajuns la concluzia ca acei adulti care sunt supraponderali sau obezi moderat pot scadea riscul de boala cardiometabolica prin adoptarea unui model alimentar in stil mediteraneancu sau fara reducera consumului de carne rosie atunci can aceasta este slaba si neprelucrata. Pin carnea rosie neprelucrata se intelege si carne de porc fara grasime precum muschiuletul de porc. Numarul grasimilor din muschiuletul de porc este egal cu al pieptului de pui fara grasime.
In Abatorul Macro Suin, din orasul Costesti,  judetul Arges se produce si carne de porc slaba, printre care si muschiulet de porc necesar pentru mentinerea sanatatii inimii. Carnea de porc provine de la suine sanatoase, crescute in bune conditii in Ferma Macro Suin.

Bautura non-alcolica perfecta sa acompanieze carnea de porc: limonada cu zmeura

Limonada cu zmeura este o  o bautura racoritoare, sanatoasa  si usor de preparat care poate insoti oricand un preparat delicios din carne de porc, atunci cand nu putem consuma alcool. Datorita culorilor vesele si gustului unic este o varianta de bautura potrivita copiilor care sunt asaltati zilnic de coloranti sintetici si arome nu tocmai naturale. Citește în continuare Bautura non-alcolica perfecta sa acompanieze carnea de porc: limonada cu zmeura

Noi reguli privind concentratiile de cupru din hrana porcilor

Comisia Europeana a aprobat noile concentratii de cupru in furajele pentru porci, dar si din dietele altor animale, noile modificari urmand sa intre in vigoare incepand cu 13 august 2018. Regulamentul UE 2018/1039 privind sursele de cupru pentru nutritia animalelor a fost publicat oficial in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la 24 iulie 2018. Normele vor intra in vigoare in a douazecea zi de la publicarea acestei publicatii (13 august 2018). Citește în continuare Noi reguli privind concentratiile de cupru din hrana porcilor

BURRITO DIN CARNE DE PORC

Burrito-ul este o mancare mexicana de tip fast-foot foate populara in intreaga lume, satioasa si sanatoasa daca este atent si bine gatita. Desi se prepara de obicei din carne de pui sau de vita, poate rezulta un preparat mult mai gustos daca folosim carne de porc de calitate superioara provenita dintr-un mediu atent controlat. Citește în continuare BURRITO DIN CARNE DE PORC

Stiati ca pe 17 iulie se sarbatoreste Ziua Porcului Galben (Yellow Pig Day)?

Chiar daca ar parea ca este o zi dedicata in exclusivitate porcilor, in aceasta zi nu se sarbatoreste specia suinelor, ci numarul 17. Se numeste astfel, incepand de la inceputul anilor 60. Nu se stie sigur de ce i s-a dat acest nume, insa legende urbane spun ca doi studenti la matematica de la Universitatea Princeton, David Kelly and Michael Spivak, au botezat-o astfel dupa colectia de porci galbeni ai lui Michael Spivak. Mascota acestei zile speciale, porcul galben, are 17 degete, 17 gene si 17 dinti. Citește în continuare Stiati ca pe 17 iulie se sarbatoreste Ziua Porcului Galben (Yellow Pig Day)?

Miscarea porcilor in interiorul fermei

Miscarea porcilor in interiorul fermei poate fi stresanta pentru animale si le poate afecta calitatea carnii de porc obtinuta in abator, acest lucru resimtindu-se pana la procesatorul de carne si la consumator. Din acest motiv suinele trebuie manipulate cu grija, pentru ca stresul sa fie cat mai mic. In complexele mari pentru cresterea porcilor, specialistii gestioneaza mutarea animalelor in functie de tipul de comportament al animalelor. Citește în continuare Miscarea porcilor in interiorul fermei

Stiati ca Fontana del Porcellino e un obiectiv turistic important al Florentei?

Stiati ca unul din monumentele cele mai populate din Florenta (Firenze – Italia) este Fontana del Porcellino (Fantana Purcelului)? Aceasta este o fantana in care piesa centrala este o statuie din bronz a unui porc mistret. Opera a fost sculptata de maestrul Pietro Tacca (1577-1640) cu putin inainte de 1634. Citește în continuare Stiati ca Fontana del Porcellino e un obiectiv turistic important al Florentei?

In Big Major Cay porcii si oamenii inoata impreuna?

Stiati ca sunt in lume cativa porci care adora sa inoate in apa limpede asemeni cristalului alaturi de oameni? Acestia pot fi vazuti pe plaja Insulei Bahaman din Big Major Cay, situata in Exhuma, Bahamas. Aici traieste o populatie de 20 de porci salbatici acvatici care inoata in larg. Citește în continuare In Big Major Cay porcii si oamenii inoata impreuna?