Productia de furaje combinate pentru porci a scazut in UE, in 2019

Productia de furaje combinate din UE, in 2019 a fost estimata la 161,7 milioane tone, adica mai mica fata de 2018 cu 0,9%, arata datele furnizate de membrii Federatiei Europeane a Producatorilor de Furaje (FEFAC). Citește în continuare Productia de furaje combinate pentru porci a scazut in UE, in 2019

Problemele din sectorul cresterii suinelor, dezbatute la Ministerul Agriculturii

Reprezentantii sectorului cresterii suinelor au discutat cu reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in 21 noiembrie, problemele din sectorul cresterii suinelor. Printre acestea s-au numarat prevederile Ordinului MADR nr. 538/2019 pentru stabilirea dimensiunilor si a tipurilor de exploatatii de suine pe teritoriul Romaniei, situatia evolutiei Pestei Porcine Africane (PPA) pe teritoriul Romaniei, proiectul de Ordin al ANSVSA pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de biosecuritate in exploatatiile de suine. La reuniunea condusa de ministrul Adrian Oros au participat secretarul de stat Emil-Florian Dumitru, directori ai directiilor de specialitate din cadrul MADR, precum si reprezentanti ai sectorului: Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania, Asociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suin, Asociatia Crescatorilor de Suine Autohtone Mangalita si Bazna. De asemenea, la reuniune au luat parte, Presedintele ANSVSA, Nagy Laszlo Csutak si Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie, Presedintele Colegiul Medicilor Veterinari din Romania.

Cel mai celebru salam autohton nu se produce din carne romaneasca de porc

Unul din cele mai cunoscute mezeluri din tara noastra, Salamul de Sibiu, nu se produce din carne de porc romaneasca. Toata materia prima folosita la fabricarea lui se cumpara de pe piata externa, a anuntat recent, Carmen Gavrilescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS). Citește în continuare Cel mai celebru salam autohton nu se produce din carne romaneasca de porc

Depunerea grasimilor, favorizata de hranirea nocturna

Procentul de depunere a grasimilor este cu 7% mai ridicat la porcii care sunt hraniti noaptea fata de cei care sunt hraniti la ore normale, arata un studiu prezentat recent la simpozionul „Digestia cinetica la porci” din 3 octombrie la Wageningen, Olanda. Citește în continuare Depunerea grasimilor, favorizata de hranirea nocturna

Stiati ca?

Stiati ca o sursa excelenta de nutrienti pentru sanatatea noastra o reprezinta carnea de porc? Printre aceste substante nutritive benefice organismului uman se numara tiamina, niacina, riboflavina, vitamina B-6, fosforul, proteina si in egala masura este o sursa buna de zinca si potasiu.
Descoperiti mai multe despre cum se produce carnea de porc de calitate superioara de pe site-ul companiei Macro Suin

Stiati ca porci au o vedere scazuta, insa un excelent simt al mirosului?

Porcii pot vedea lucruri de-a lungul partilor capetelor, fapt care nu le ofera un excelent simt al vazului. Acest aribut le este util pentru a detecta mancarea, alti porci si potentiali pradatori – dar nu sunt prea buni pentru a vedea ce este in propria lor fata. Suinele compenseaza aceasta vedere frontala de calitate slaba cu un simt al adulmecarii excelent. Ei isi folosesc botul pentru a detecta mancarea, iar  un mic muschi pe care il au in plus, le ii confera flexibilitate ratului, prin poate sa rame si sa sa-si scoata mancarea.