11 lucruri uimitoare despre porci

Porcul este un animal extraordinar care ne poate surprinde din ce in ce mai mult prin calitatile lui extraordinare . In acest articol, nu ne referim la calitatile porcului crescut intr-un complex de cresterea a suinelor sau carnii de porc dintr-un abator, ci la acele carcteristici care tin de modul lui de a gandi, relationa, actiona si simti. Un studiu relativ recent a scos la iveal faptul ca suinele au personalitati compexe si se aseamana in mai multe privinte cu cimpanzeii si cainii.

Deliciosuldecostesti.ro, va prezinta cateva din calitatile si abilitatile mai putin cunoscute ale porcilor, publicate în 2015, în International Journal of Comparative Psychology. Citește în continuare 11 lucruri uimitoare despre porci

Vaccinul pentru combaterea parvovirozei, in ferma de suine

Pentru a proteja purceii nou-nascuti de boli, in fermele de suine se administraeza vaccinuri scroafelor pentru combaterea parvovirozei. Aceste substante de imunizare se injecteaza mamelor, in perioada de gestatie, pentru a transmite purceilor imunitate pe tot parcursul vietii pana la abatorizare. Citește în continuare Vaccinul pentru combaterea parvovirozei, in ferma de suine

Porcii au fost folositi in trecut, in razboi, impotriva elefantilor

Stiati ca porcii au fost folositi in trecut, in razboi, impotriva elefantilor? 

Aceste animale de a caror carne delicioasa ne bucuram in prezent, reuseau sa ii sperie foarte tare pe elefanti. Si cum elefantii au fost folositi inca din Antichitate in lupte, strategii militari au exploatat aceasta fobie a gigantilor patrupezi. Citește în continuare Porcii au fost folositi in trecut, in razboi, impotriva elefantilor

Sarmalute in vita de vie

Sarmalutele in vita de vie din carne de porc, sunt o buna optiune pentru acele mese in care vrem sa transformam un preparat traditional intr-unul rafinat. Foarte delicioase si satioase, sarmalutele in foi de vita pot satisface chiar gusturile culinare ale celor mai mari gurmanzi, daca sunt bine preparate si prezentate celor care le vor savura. Este preparatul ideal pentru un pranz de duminica, luat in familie, in timp ce se povestesc amintiri din copilarie. Citește în continuare Sarmalute in vita de vie

Stiati ca porcii au 44 de dinti?

Stiati ca porcii au 44 de dinti? Ei se nasc atat cu incisive, cat si cu canini. Molarii si premolarii cresc ulterior. Caninii porcilor se ascut foarte tare prin frecarea de ceilalti dinti si devin foarte periculosi. De aceea, in crescatorii si in gospodarii, purceilor li se taie canini foarte devreme, inca de la nastere. Se crede ca nu este o practica dureroasa pentru animale.

Porcii isi folosesc de obicei molarii ca sa zdobeasca mancarea. Acesti dinti sunt neregulati si se formeaza de-a lungul timpului. Porcii sunt omnivori, ceea ce inseamna ca ei mananca atat plante cat si animale, si au nevoie atat de canini, cat si molari pentru a mesteca mancarea si pentru a manca.

Ingrijirea porcilor pe perioada iernii

Crescatorii de porci ar trebui sa acorde o atentie deosebita animalelor, in ferma, pe perioada iernii, in special atunci cand este zapada si temperaturile scad, deoarece acestea sufera din cauza conditiilor climatice, mai mult decat alte animale.

Scaderea temperaturii din adaposturi, asociata cu o umiditate crescuta sau curenti de aer reci, duce, pe langa un consum crescut de furaje, la aparitia bolilor afrigore (raceli sau degeraturi). Se poate ajunge chiar pan? la hipotermie, caracterizata prin scaderea temperaturii sub limita normala, animalul nemaifiind capabil sa-si mentin? temperatura corpului in limite normale. Citește în continuare Ingrijirea porcilor pe perioada iernii

Ignatul, ziua sacrificarii porcilor

In fiecare an, de 20 decembrie, in traditia populara romaneasca se practica obiceiul taierii porcului, cunoscut si sub numele de Ignat. Acest obicei mostenit de la vechii daci, care are legatura cu cultul soarelui si cu solstitiul de iarna, coincide cu sarabatoarea crestin-ortodocsa a Sfantului Ignatie Teoforul, episcop de Antiohia, martir al Bisericii. Citește în continuare Ignatul, ziua sacrificarii porcilor

Preparatul traditional de 1 DECEMBRIE: Fasolea cu ciolan afumat

Unul din preparatele care reprezinta cel mai bine Ziua Nationala a Romaniei este delicioasa fasole cu ciolan afumat de porc. Este un fel de mancare iubit de toti romanii, satios care poate aduce in suflet cele mai adanci sentimente de românism.

Citește în continuare Preparatul traditional de 1 DECEMBRIE: Fasolea cu ciolan afumat