Filet mingnon de porc cu pere, fasole verde si sos de cimbru si usturoi

Filet mingnon de porc cu pere, fasole verde si sos de cimbru si usturoi Muschiuletul de porc, cunoscut in bucataria franceza drept filet mingnon, se poate transforma intr-un preparat grozav care poate insenina si cele mai mohorate weekend-uri de toamna si le poate transforma in momente speciale alaturi de cei dragi. Citește în continuare Filet mingnon de porc cu pere, fasole verde si sos de cimbru si usturoi

Carne de porc la tigaie cu piure de cartofi mov si salata de ardei copt

Monotonia culinara poate fi combatuta  combinand carnea de porc cu spectaculosii cartofi mov. Astfel, se poate obtine o masa sanatoasa, satioasa, originala care va incanta deopotriva adultii si copiii cei mai mofturosi prezenti la masa. Cartoful mov este surprinzator atat prin culoarea sa, cat si prin proprietatile nutritive pe care le are. Carnea de porc sanatoasa si delicioasa, asa cum este cea provenita de la porcii crescuti in Ferma Macro Suin, este satioasa si ofera necesarul de energie pentru o zi intreaga. Citește în continuare Carne de porc la tigaie cu piure de cartofi mov si salata de ardei copt

Algele rosii si verzi, aliati ai sanatatii porcilor

Algele marine rosii si verzi ar putea fi foloste in viitor in sanatatea animalelor, in programele de crestere fara antibioticelor. Plantele marine contin polizaharide sulfate, componente care nu pot fi gasite in plante, drojdii sau microalge, dar la care animalele reactioneaza bine. Citește în continuare Algele rosii si verzi, aliati ai sanatatii porcilor

Romania importa anual circa 230.000 tone de porci si carne de porc

Romania importa anual circa 230.000 tone de porci si carne de porc, in timp ce exporturile nu depasesc 4.800 tone de carne si produse din carne de porc, arata datele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Citește în continuare Romania importa anual circa 230.000 tone de porci si carne de porc

Carnea de porc si berea, parteneri de incredere la Oktoberfest Pitesti 2018

Carnea de porc delicioasa a sfarait pe gratarele primei editii  Oktoberfest Pitesti 2018, desfasurata intre 4 si 7 octombrie, in inima capitalei argesene. Citește în continuare Carnea de porc si berea, parteneri de incredere la Oktoberfest Pitesti 2018

Baconul este una dintre cele mai vechi tipuri de carne de porc din lume?

Baconul este unul din tipurile cele mai apreciate de carne de porc de mii de ani. Zicala a aduce acasa baconul, foarte populara la englezi, a aparut in secolul al XII-a, cand o biserica din Anglia a inceput sa ofere o bucata zdravana de bacon, drept rasplata pentru crestinii care puteau sa jure in fata altarului ca timp de un an nu s-au certat cu sotile lor. Citește în continuare Baconul este una dintre cele mai vechi tipuri de carne de porc din lume?

Studiu : Carnea de porc slaba poate contribui la sanatatea inimii

Un stil de alimentatie mediteranean in care se introduce si carnea de porc slaba poate reduce factorii de risc cardiovascular, se arata unui studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition (Jurnalul American de Nutritie Clinica). Consumarea unei cantitati de pana intr-o jumatate de kilogram de carne rosie slaba pe saptamana a redus colesterolul si a scazut tensiunea arteriala, urmad stilul de consum al stilului mediteranean. La studiu au participat 41 de persoane, dintre care 28 au fost femei, iar 13 barbati. Cercetarea a cuprins trei etape. In prima etapa, fiecare participant s-a hranit dupa un model de hrana in stil mediteranean, care contine 28 de grame de carne rosie slaba pe zi, pentru o perioada de cinci saptamani. Urmatoarea etapa a durat tot cinci saptamani in care participantii s-au reintors la modelul obisnuit al meselor. In cea de-a treia faza, participantii au consumat hrana dupa un model mediteranean cu mai putina carne rosie – doar 85 de grame de carne rosie slaba, de doua ori pe saptamana. Ordinea fazelor tipice si inferioare ale consumului de carne roaie a fost repartizata aleatoriu. In urma cercetarii s-a ajuns la concluzia ca acei adulti care sunt supraponderali sau obezi moderat pot scadea riscul de boala cardiometabolica prin adoptarea unui model alimentar in stil mediteraneancu sau fara reducera consumului de carne rosie atunci can aceasta este slaba si neprelucrata. Pin carnea rosie neprelucrata se intelege si carne de porc fara grasime precum muschiuletul de porc. Numarul grasimilor din muschiuletul de porc este egal cu al pieptului de pui fara grasime.
In Abatorul Macro Suin, din orasul Costesti,  judetul Arges se produce si carne de porc slaba, printre care si muschiulet de porc necesar pentru mentinerea sanatatii inimii. Carnea de porc provine de la suine sanatoase, crescute in bune conditii in Ferma Macro Suin.