Bratwurst la gratar cu ceapa trasa in bere si mustar

Este un preparat rapid, usor de facut si foarte gustos. Deoarece carnatul Bratwurst este satios poate inlocui o masa fara nicio problema, iar prepararea lui in casa va vor feri de toti aditivii si conservantii pusi in sosurile din comert.



Timp de preparate: 20 de minute
Timp de gatire: 20 de minute
Numar de potii:
4



Ingrediente

  • 4 carnati Bratwurst (proaspeti, gatiti sau afumati)
  • 2 linguri de untura de porc sau ulei de masline
  • ceapa feliata subtire
  • un varf de lingurita de zahar
  • 340 ml de bere
  • 2 foi de dafin
  • doua linguri de mustar
  • patru chifle sau mini-baghete, impartite in doua

Mod de preparare

Grasimea se incalzeste intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Se adauga ceapa zaharulnsi se amesteca. Se caleste ceapa timp de 10 minute sau pana devine usor aurie. Se adauga berea, se omogenizeaza continutul tigaii si se lasa 10 minute la foc mic. Apoi se adauga mustarul, se ia de pe foc, se lasa deoparte si se pun doua frunze de dafin.

Se frig carnatii Bratwurst la foc mediu spre ridicat rasucindu-se de pe o parte pe alta pana ce temperatura ajunge la 160 grade F. Se iau de pe gratar carnatii si se pun in tigaia cu mustar, bere si ceapa. Tigaia se gateste la foc mediu pana cand sosul capata consistenta unui sirop.

Carnatii se pun in cate o chifla / mini-bagheta taiata pe jumatate adaugandu-li-se siropul de bere, ceapa si mustar.

Se pot servi alaturi de salata de cartofi,ceapa si castraveti murati, in timpul unei partide de fotbal al echipei favorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *