BURRITO DIN CARNE DE PORC

Burrito-ul este o mancare mexicana de tip fast-foot foate populara in intreaga lume, satioasa si sanatoasa daca este atent si bine gatita. Desi se prepara de obicei din carne de pui sau de vita, poate rezulta un preparat mult mai gustos daca folosim carne de porc de calitate superioara provenita dintr-un mediu atent controlat.

TIMPI DE PREPARARE

 

INGREDIENTE

  •  450 g carne de porc (ceafa sau muschi) fript?
  • 1 ardei mare
  • 1 ceapa medie
  • 1 salata verde
  • 1 conserva de fasole
  • 250 g branza/ca?caval ras
  • smantan si salsa (sos) iute
  • 6 lipii de tortilla

MOD DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min

Pentru inceput, carnea de porc se condimenteaza (sare, piper, rozmarin). Tigaia se uge discret cu putin ulei si se frige muschiul de porc sau ceafa de porc pe toate partile. Se lasa carnea deoparte trei minute sa se odihneasca. Aceasta carne se taie felii mici si subtiti, dupa preferinta fiecaruia.

In alta tigaie, se pune o lingura de ulei la incins, iar apoi se adauga ceapa tiata Julien si ardeiul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, se adauga micile bucatele de carne de porc feliate mai inainte, pentru a imprumuta din savoarea legumelor. Conserva de fasole se adauga peste ingredientele din tigaie si se mai lasa 1-2 minute la foc mic.

Salata se spala, se scurge si se taie fasii.

Fiecare lipie se incalzeste intr-o tigaie de clatite pe ambele parti. Se presara in mijlocul lipiei cascavalul ras sau branza, se unge cu salsa iute, se adauga amestecul din tigaie de carne si legume, iar apoi se completeaza cu salata verde.

Se impatureste lipia astel: o data pe latura din dreapta, apoi pe laterala, astfel incat umplutura sa ramana inautru si sa se formeze un mic portofel. Se petrece si partea din stanga a lipiei. Se intoarce cu gura in jos si se lasa burrito-ul a?a aproximativ 20 de secunde.

Iubitorii de picant pot manca Burrito-ul cu un adaos de sos iute si smatana pentru un plus de savoare. Burrito se potriveste foarte bine cu berea nefiltarata.

Stiati ca numele produsului este, de fapt, porecla creatorului sau – un bucatar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito (care inseamna de fapt magarus).

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *