Carne de porc la tigaie cu piure de cartofi mov si salata de ardei copt

Monotonia culinara poate fi combatuta  combinand carnea de porc cu spectaculosii cartofi mov. Astfel, se poate obtine o masa sanatoasa, satioasa, originala care va incanta deopotriva adultii si copiii cei mai mofturosi prezenti la masa.

Cartoful mov este surprinzator atat prin culoarea sa, cat si prin proprietatile nutritive pe care le are. Carnea de porc sanatoasa si delicioasa, asa cum este cea provenita de la porcii crescuti in Ferma Macro Suin, este satioasa si ofera necesarul de energie pentru o zi intreaga.

Timp de preparare: 50 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente

  • 250 grame cuburi de carne de porc slaba
  • 100 de grame de carnati de porc de casa afumati
  • 4 ardei Kapia
  • 6 cartofi mov
  • sare, piper
  • 3 cuburi de unt
  • 3 catei de usturoi
  • doua linguri de ulei de floarea soarelui
  • o lingura de zeama de lamiae

Mod de preparare

Se spala ardeii Kapia, se sterg de apa si se coc pe toate partile. Se curata de pielite si de seminte si se taie fasii subtiri. Se piseaza cateii de usturoi, se adauga sarea si o uleiul putin cate putin pana se omogenizeaza si se obtine o crema de usturoi, iar apoi se incorporeaza si zeama de lamie. Sosul obtinut se pune peste ardeii copti si se amesteca lasandu-se sa se imbine aromele si gusturile (10-15 minute minimum).

Se curata cartofii mov de coaja. Se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Cartofii mov au nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a fi fierti pentru piure. Se paseaza bine catofii mov, se adauga cuburile de unt in piureul obtinut si se completeaza cu sare dupa gustul fiecaruia. Pentru un piure mai cremos se poate adauga lapte caldut, pana se obtine consistenta dorita.

Intr-o tigaie se se pune o lingura de ulei la incalzit, apoi se adauga cuburile de carne de porc. Acestea se rumenesc pe toate partile. Cand carnea de porc este aproape gatita, se adauga carnatul afumat de porc feliat. Se mai lasa putin pe foc pentru a se rumeni si carnatul, dar si pentru a se combina aromele.

Piureul de cartofi mov si carnea de porc se servesc calde, acompaniate de salata de ardei copt, dar si de un vin rosu. Pentru ca

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *