Ceafa de porc cu fasole verde

Preparatele delicioase nu trebuie sa fie complicate. Friptura din ceafa de porc delicioasa si suculenta este unul din acele feluri de mancare  care se prepara usor, este gustos si reuneste familia sau prieteini la o masa satioasa in weekend fie acasa, fie in natura, la iarba verde. Deliciosuldecostesti.ro va prezinta o reteta pentru patru portii unde friptura poate fi asortata deopotiva cu fasole verde, salata de muraturi sau salata asortata.

Timp de preparare: 30 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente 

  • ceafa de porc feliata in bucati de 2 cm grosime 500 de grame
  • piper
  • cimbru sau rozmarin
  • putin ulei
  • fasole verde proaspata sau congelata
  • o legatura marar
  • 2-3 catei usturoi sau 2-3 fire usturoi verde
  • 2 lingurite de unt

Mod de preparare

  1. Ceafa de porc feliata se condimenteaza cu piper rozmarin sau cimbru si se maseaza cu putin ulei.  Pentru a fi si mai gustoasa, carnea de porc se poate lasa peste noapte la marinat, intr-un sos preparat din: 50 g de vin sau bere, sare piper si rozmarin.
    Se frige fie pe o tigaie de gril, fie in tigaia de teflon circa 3 minute.
    Pentru a evita uscarea carnii se tine doua minute pe o parte, iar apoi se intoarce pe calalta parte inca un minut, pentru a capata o culoare rumena uniforma. Se lasa sa se odihneasca cateva minute.
  2. Se opareste fasolea verde cateva minute si e scurge bine de apa.
    Intr-o tigaie se pune untul si se topeste. Se adauga fasolea verde oparita, sare si piper dupa gust. Se lasa circa 10-15 minute la foc mic. Se pot adauga 25 ml de vin alb sec, pentru un plus de savoare. Durata de gatire varieaza foarte mult in functie de  preferinele fiecaruia. Ce care prefera fasolea mai crocanta pot reduce timpul de gatire pana ajunge la textura dorita. Persoanele care prefera o fasole mai mult gatita o pot lasa mai mult. Spre final adauga usturoiul. Acesta poate fi pus inca de la inceput, insa cei care vor pune usturoiul aproape de final vor avea in farfurie o aroma mult mai intensa. In ultimele 30 de secunde de preparare termica se adauga mararul  verde tocat marunt.

Pentru a afla care este diferenta dintre carnea de porc si carnea de porc delicioasa va invitam sa vizitati www.macrosuin.ro

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *