Chiftelute de porc delicioase, de 1 IUNIE

Surprinde-ti copilul de 1 IUNIE cu delicioasele chiftelute de porc! Chiftelutele din carne de porc sunt unele din acele preparate rapide, facute in casa si apreciate de copii, atat timp cand sunt facute din ingrediente de cea mai buna calitate.

Se prepara usor si pot fi consumate atat ca aperitive, gustari, cat si ca fel principal cu sosuri sau salate pentru un plus de vitamine si energie.

Carnea de porc, ingredientul de baza al chiftelutelor, trebuie sa fie proaspata, de calitate superioara, provenita de la suine crescute in ferme in care este respectata bunastarea porcilor.

Timp de preparare: 40 de minute
Numar de portii: 20-25 chiftelute (in functie de marime)

Ingrediente:

  • 500 grame de carne de porc nu foarte grasa
  • o legatura de marar
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • o felie de paine (hidratata)
  • un ou crud
  • sare
  • piper
  • ulei (daca se prajesc)

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele. Din compozitie de modeleaza bilute. Bilutele se pot prepara termic fie prin prajire, fie prin coacere.

Pentru a le gati in ulei acesta se incinge si se lasa aproximativ 30 de secunde, pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta.

Daca se opteaza pentru prepararea termica in cuptor, bilutele se aseaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se pun in cuptorul preincalzit, si se coc pana ce capata o culoare aurie.

Chiftelutele delicioase din carne de porc si de consuma atat caldute, cat si reci.

Copiii adora aceste bilute din carne, iar daca sunt preparate termic in cuptor, iar ingredientele sunt proaspete, chiftelutele reprezinta si un preparat sanatos.

Pofta buna!

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *