Cotlet de porc cu sos de cirese

Este sezonul cireselor. Aceste minunate fructe se gasesc peste tot: in piete, in aprozare, in supermarket-uri chiar si in gradina bunicii noastre.

Multi dintre noi le consuma direct ca delicioase gustari, sub forma de dulceturi sau in deserturi. Cu toate acestea ele sunt la fel de delicioase cand se transforma intr-un sos minunat, tocmai bun sa fie alaturat unor cotlete de porc delicioase bine gatite.

Pentru acei dintre dumneavoastra care sunt mai indrazneti,  Deliciosuldecostesi.ro va propune pentru week-end o reteta de cotlete de porc cu sos de cirese.

Timp de preparare: 34 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente

  • trei linguri de ulei de masline
  • 2 cepe taiate felii subtiri
  • o jumatate de kilogram de cirese
  • o jumatate de ceasca de supa de oase de porc
  • 2 linguri de marmelada de portocale
  • o lingua de otet balsamic
  • un varf de lingura de piper rosu zdobit
  • 8 felii de cotlet de porc fara os
  • sare si piper

Mod de preparare

Pasul 1

Se incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, se caleste ceapa taiata la foc mediu, timp de trei minute.

Pasul 2

Dupa ce li s-au scos samburii si au fost taiate, in functie de preferinta fiecaruia, ciresele, cu supa de oase de porc, marmelada, otetul balsamic si piperul rosu se adauga peste ceapa calita. Toate aceste ingrediente se fierbe la foc mic timp de 6-8 minute, pana sosul devine lipicios.

Pasul 3

Uleiul de masline ramas se incalzeste intr-o tigaie mare, la foc mediu. Carnea de porc se asezoneaza cu o lingura de sare si cu piper, dupa gustul fiecaruia.

Pasul 4

Se gatesc cotletele in uleiul incalzit in doua runde, pana devin rumene pe ambele parti. Bucatile de porc au nevoie cam de doua-trei minute pe fiecare parte, pentru a fi gatite.

Cotletele de porc fara os se pun pe farfurii si li se alatura sosul de cirese.

Pentru a pune gustul preparatului in valoare, acesta se poate degusta impreuna cu un pahar de vin roze.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *