Drob de porc, pentru masa de Paste

Deliciosul de Costesti va propune ca anul acesta sa imbogatiti masa de Paste cu drob de porc, un preparat gustos apreciat de cei mai multi dintre romani pentru faptul ca reuneste familia cu ocazia acestor sarbatori deosebite.

Acest fel de mancare preparat din carne de porc este o alternativa pentru cei care nu pot consuma carne de miel, dar care vor sa se delecteze cu preparate specifice Sarbatorilor Pascale.

Ingredientele proaspete este una din conditiile care trebuie respectate pentru ca drobul de porc sa fie reusit. De asemenea, carnea de calitate superioara trebuie sa provina de la porci sanatosi, crescuti in ferme unde se respecta bunastarea suinelor. Macro Suin este una din fermele din Romania, unde se produc astfel de porci.



Timp de preparare: 80 de minute
Portii: 10



Ingrediente

  • 1 kg ficat de porc
  • 700 g inima porc
  • 200 g fleica de porc
  • 400 g carne tocata de porc cu putina grasime
    800 g ceapa
  • 6 oua de gaina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 10 g condimente potrivite pentru drob (nucsoara, cardamom, ienibahar, magiran, chimen macinat, cimbru)
  • 60 g pesmet
  • 2 legaturi marar verde
  • frunzele de la 2-3 cepe verzi
  • 3 fire de usturoi verde
  • 16 oua de prepelita fierte

Mod de preparare

Se fierb organele de porc, iar apoi se toaca in masina de maruntit carne. Se caleste ceapa taiata cubulete. Se amesteca organele cu carnea tocata. In compozitia obtinuta se adauga ceapa calita, condimentele pentru drob potrivite dupa gust, iar apoi se omogenizeaza bine.
Mararul, patrunjelul si ceapa verde si usturoiul se toaca si se adauga in carne, impreuna cu ouale de gaina proaspete care au rolul de a lega compozitia.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de 12×25 cm. Compozitia pentru drobul de porc se pune pana la jumatatea formelor de copt. Ouale de prepelita fierte se aseaza in sir indian pe mijloc, iar apoi se completeaza tavile cu amestecul din carne si organe de porc, pana acestea devin pline.

Se bate un ou crud si se unge drobul, cu ajutorul unei pensule din silicon. Se coace 45 minute, la 180°C, in cuptorul incalzit in prealabil. In primele 30 minute de coacere, este recomandat ca drobul sa fie acoperit, pentru a nu se usca prea tare. Dupa aceea se lasa sa se rumeneasca in cuptor aproximativ 15 minute.

Dupa coacere, drobul de porc se scoate din cuptor si se lasa la racit peste noapte. A doua zi acest preparat se poate felia usor.

Drobul de porc este un aperitiv delicios pentru masa de Paste care poate fi savurat alaturi de un vin alb sec.

Pofta buna si Paste Fericit!

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *