“Friptura pentru ea”, de 8 Martie

Fie ca este mama, sotia, iubita sau fiica, aceste fiinte merita iubirea, respectul si rasfatul celor din jur de 8 MARTIE, deoarece ele ofera la randul lor toate acestea zi de zi.

Deliciosul de Costesti vine in intampinarea celor care vor sa ofere femeilor din viata lor o surpriza. Aceasta ia infatisarea unei retete delicioase si rafinate pe baza de carne de porc pe care noi am numit-o “Friptura pentru ea”

Ingrediente

  • 2 kilograme de muschi de porc
  • o lingura de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 100 de ml de suc de ananas
  • 100 de ml de suc de portocale
  • Un praf de sare
  • cuisoare de pamant
  • 2 linguri de suc lamiae
  • o capsuna proaspata, taiata felii

Cum se prepara?

Muschiul se pune intr-o tava si se coace la cuptor aproximativ o ora. Dup ace este preparata termic corespunzator se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Zaharul se combina cu amaidonul intr-o oala medie. Se amesteca sucurile de ananas, portocale se fierb, amestecandu-se pana se formeaza bule si se ingroasa. Se ia sosul de pe foc se adauga sarea, cuisoarele si sucul de lamiae omogenizandu-se.

Sparangelul se trage in unt, pana se patrunde usor. Cartofii noi se firb in coaja sau se coc in cuptor, iar apoi se curata.

Friptura se monteaza pe farfurie alaturi de sparanghel si cartofi, iar apoi se stropeste cu sos si se garniseste cu feliile de capuni.

Acest preparat se potriveste cu vin alb sec sau cu un roze usor acidulate.

 

 

   

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *