Porc delicios cu ciocolata

Astazi, 11 iulie, in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Internationala a Ciocolatei. Din acest motiv Deliciosul de Costesti va feria o reteta din care carnea de porc si ciocolata sa nu lipseasca.

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • 1 ceap?
  • 25 g ulei
  • 1 ardei iute
  • chimen
  • scor?i?oar?
  • 400 g ro?ii
  • 50 g praf de ciocolat?

Mod de preparare

Muschiul de porc sau ceafa de se taie felii mari. Rosiile se spala si se taie in cubulete mici. Se incinge uleiul intr-o tigaie groasa si se prajeste carnea, la flacara medie.
Se coate carnea de porc pe o farfurie si se lasa sa se linisteasca 10 minute.

In grasimea ramasa de la carne, se caleste ceapa. Se adauga peste aceasta ardeiul iute marunt tocat, se condimenteaza cu chimen si scortisoara dupa gust. Se amesteca si se lasa la foc minut circa 1 minut.

Peste ceapa calita, se adauga carnea pregatita, rosiile si praful de ciopcolata. Se amesteca din cand in cand. Focul se reduce. Se lasa aproximativ 8 minute sa se gateascala foc mic acoperita cu un capac.

Garnitura de sparanghel tras in unt sau varza de bruxelles este ideala pentru acest preparat.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *