Baconul este una dintre cele mai vechi tipuri de carne de porc din lume?

Baconul este unul din tipurile cele mai apreciate de carne de porc de mii de ani. Zicala a aduce acasa baconul, foarte populara la englezi, a aparut in secolul al XII-a, cand o biserica din Anglia a inceput sa ofere o bucata zdravana de bacon, drept rasplata pentru crestinii care puteau sa jure in fata altarului ca timp de un an nu s-au certat cu sotile lor. Cei care reuseau sa aduca aceasta bucata de carne de porc acasa, de la biserica, erau respectati in randul comunitatii.

In zilele contemporane, baconul s-a transformat intr-o adevarata industie la nivel mondial. Doar in Statele Unite ale Americii, anual, se obte miliarde de lire sterline din aceasta ramura a carnii de porc.

Pentru a fi bacon trebuie sa fie afumat si maturat

Baconul este o carne de porc obtinut prin doua procese: maturarea si afumarea.

Maturarea baconului se face prin „odihnirea” lui intr-un mixt de sare si zahar care ii permite uscarea rapida si obtinerea unui gust echilibrat de dulce-sarat.

Afumarea se face timp de trei-patru ore cu lemn de nuc, cires sau mari. Fini cunoscatori ai baconului sustin ca lemnul de nuc este obligatoriu pentru ca carnea de porc afumata sa se poata numi bacon. Acest lemn este tare, arde mai greu si ofera o o savoare aparte baconului.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *