Porcii au fost folositi in trecut, in razboi, impotriva elefantilor

Stiati ca porcii au fost folositi in trecut, in razboi, impotriva elefantilor? 

Aceste animale de a caror carne delicioasa ne bucuram in prezent, reuseau sa ii sperie foarte tare pe elefanti. Si cum elefantii au fost folositi inca din Antichitate in lupte, strategii militari au exploatat aceasta fobie a gigantilor patrupezi.

Romanii au utilizat porcii, in luptele purtate cu trupele generalului grec Phyrus care aveau in dotare elefanti.

Plinius cel Batran, senator si scriitor roman, care a trait in secolul I d.H, a fost cel care a facut printre primele insemnari si a explicat cum erau folositi tactic porcii, in razboi, importiva elefantilor. Potrivit acestuia, romanii acopereau suinele cu pamant sau gudron, le aprindeau (ii incendiau), iar apoi le dadeau drumul printer elefanti. Guitatul puternic al animalelor, transformate in torte vii, panicau elefantii care, in incercarea lor de a fugii rasturnau soldatii si ii calcau in picioare.

Si generalul cartaginez Hannibal, unul dintre cei mai mari comandanti militari din istorie, a inregistrat mari pierderi in timpul celui de-al Doilea Razboi Punic, din cauza ca inamicii (romanii) au folosit porcii de razboi drept instrumente anti-elefanti.

Elefantii africani care se foloseau in lupte aveau o greutate de circa 2-5 tone (7.000 – 8.000 de kilograme), in timp ce porcii de razboi nu aveau o greutate mai mare de 60 de kilograme.

Este un fapt uimitor cum suinele folosite de oameni mult timp doar ca hrana, reuseau sa sperie pahidermele de razboi special antrenate sa faca fata luptei, doar prin guitatul lor si cateva flacari.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *