Stiati ca in Danemarca sunt de doua ori mai multi porci decat oameni?

Danemarca este singura tara in care numarul porcilor il depaseste pe cel al persoanelor, cu 215 porci la fiecare 100 de rezidenti, arata un raport recent realizat de Eurostat, Agentia Europeana de Statistica.

Acest fapt nu este o coincidenta, deoarece Danemarca este o tara foarte cunoscuta in Europa pentru calitatea superioara a carnii de porc.

In Olanda, se cresc 70 de porci la 100 de locuitori, in timp ce in Spania raportul este de 63 de porci la 100 de rezidenti. In Belgia, Eurostat a constatat ca exista 54 de porci la 100 de locuitori.

Suinele domina piata din Europa ca cea mai mare categorie de animale depasind chiar numarul persoanelor din Danemerca cu mai mult de doi la unu, arata statisticile Agentiei Europene de Statistica Eurostat, publicate recent.

Potrivit acesteia, Uniunea Europeana are o populatie de porci de 150 de milioane de capete, porcii depasind cu mult mumarul vacilor si a altor bovine, care este cea de-a doua cea mai mare categorie de animale, cu 89 de milioane de capete.

Eurostat spune ca 40% din porcii din Uniunea Europeana se gasesc in Spania si Germania, dintre care un numar important il reprezinta cei din Franta, Danemarca, Olanda si Polonia.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *