11 lucruri uimitoare despre porci

Porcul este un animal extraordinar care ne poate surprinde din ce in ce mai mult prin calitatile lui extraordinare . In acest articol, nu ne referim la calitatile porcului crescut intr-un complex de cresterea a suinelor sau carnii de porc dintr-un abator, ci la acele carcteristici care tin de modul lui de a gandi, relationa, actiona si simti. Un studiu relativ recent a scos la iveal faptul ca suinele au personalitati compexe si se aseamana in mai multe privinte cu cimpanzeii si cainii.

Deliciosuldecostesti.ro, va prezinta cateva din calitatile si abilitatile mai putin cunoscute ale porcilor, publicate în 2015, în International Journal of Comparative Psychology.

1. Al saselea simt

Porcii inteleg cand un eveniment pozitiv sau negativ urmeaza sa se petreaca, deoarce li se mareste ritmul cardiac.

2. Recunoasterea prietenilor

Asa cum cainii is pot recunoaste pe ceilalti caini din aceeasi tabara, porcii pot identifica alti porci cu ajutorul mirosului si ii pot cataloga ca fiind prieteni sau inamici. Scroafele pot distinge strigatele propriilor purcei.

3. Rat sensibil

Raturile porcilor au cea mai mare cantitate de receptori tactili. Acestia isi folosesc botul pentru a-?i identifica atat hrana, cat si mediul social, pentru a adulmeca identitatile, starile sexuale si emotionale ale altor indivizi, dar si pentru a se orienta in intalniri agresive.

4. Memorie robusta

Daca unui porc ii este aratat un obiect timp de doua zile, acesta isi va aminti obiectul respectiv pentru cinci zile. Pentru articolele importante precum hrana, porcii isi vor folosi simturile pentru a-si aminti locatia, culoarea, mirosul si masura.

5. Personalitati unice

Procii poseda diferente individuale si preferinte care persita in timp. Aceste tipuri de personalitati unice includ nivelele de agresivitate, sociabilitatea si curiozitatea.

6. Reluarea actiunii

Porcii nu doar inteleg comanzile precum Sezi! sau Sari!, ei inteleg, de asemenea, concepte precum Reia actiunea! si poate exexuta actiuni asociate cu obiecte precum alergarea dupa o minge sau recuperarea acesteia.

7. Auz foarte bun

Auzul porcilor este situat intre frecvente cuprinse intre 42-40.500 Hz, fapt care clasifica aceste animale in categoria sensibile in gama ultrasunetelor – o frecventa care este mult mai mare decat limita superioara a segmentului uman.

8. Intelegerea umana

Suinele inteleg emotia atasarii de o persoana, a pozitiilor capului si a felului in care aceste pozitii se refera la atentie. De asemenea, ele pot intelege semnificatia indicarii cu degetul a unui loc.

9. Se distreaza

Dorinta de a se juca este conectata cu creativitatea care ajuta la slefuirea fundatiei lor pentre abilitatile sociale si obiectuale. Porcii se joaca intr-un mod asemanator cu al cainilor sau a altor mamifere, prin implicarea in joc a obiectelor (impingerea mingiilor sau caratul obiectelor), dar si a jocului social (precum inghesuirea celorlati porci) .

10.  Au propriul raspuns

Porcii se privesc in oglinda si au sentimentul sinelui, atat mental, cat si fizic. Un test de auto-recunoastere in oglinda a constatat ca sapte din opt porci au reusit sa gaseasca hrana ascunse prin localizarea spatiala, in timp ce al optulea a mers in spatele oglinzii.

11. Joaca jocuri video

Chiar daca nu o fac precum oamenii, intr-un studiu din 1999, porcii au fost capabili sa recunoasca conexiunea dintre manipularea unui joystick si miscarile de pe ecran.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *