15 MAI, Ziua Nationala a Medicului Veterinar

Pentru ca porcul Deliciosul de Costesti nu ar fi la fel de sanatos fara un medic veterinar care sa-l supravegheze indeaproape, cu ocazia zilei de 15 MAI, Ziua Nationala a Medicului Veterinar, ne aratam respectul fata de aceasta profesie si o cinstim aducand-o in atentia publica.

Pe 15 MAI, se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului Veterinar, in fiecare an. Aceasta zi cu insemnatate a fost marcata pentru prima data ca Ziua Nationala a Medicului Veterinar la Congresul National de Medicina Veterinara din anul 1994, deoarece de aceasta data sunt legate mai multe evenimente foarte importante pentru medicina veterinara romaneasca.

In 15 mai, 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze Scoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacii, infiintata si condusa de Carol Davilla.

In 1871, tot pe data de15 mai, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o «Declaratiune», care a stat la baza infiintarii Societatii de Medicina Veterinara. Chiar daca a fost desfiintata in 1949, in  15 mai 1971, s-a reinfiintat. Ulterior sa fie denumita Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.

Multumim medicilor veterinari si le uram succes in exercitarea profesiei cu constiinciozitate!

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *