Beneficiile consumului de sorici

In perioada sarbatorilor de iarna, soriciul este unul din produsele obtinute in urma sacrificarii porcului, cele mai consumate de romani. Pe langa gustul delicios pe care il are, detine si cateva calitati nutritive care nu sunt de neglijat, insa soriciul trebuie obtinut de la porci sanatosi, prin metode foarte apropiate de productia traditionala.

Intr-o 100 de grame de sorici se gasesc aproximativ 563 de calorii, 35 de grame de grasimi, 63 de grame de proteine, 3 grame de sodiu, 80 mg potasiu si mai putin de 0,5 grame carbohidrati

Continutul ridicat de proteine si grasimi transforma soriciul intr-o gustare potrivita intre mesele luate la interval de timp mari, intrucat ofera stare de satietate organismului si furnizeaza celui care-l consuma energie. Soriciul contine grasimi nesaturate, printre care se numara si acidul oleic, care se regaseste si in uleiul de masline. Acest tip de grasime e benefic pentru sanatatea inimii.

Soriciul are un continut scazut de carbohidrati si nu influenteaza in mod negativ nivelul zaharului din sange, fapt care il face sa poata fi consumat si de persoanele care sufera de diabet.

De asemenea, soriciul este benefic pentru mentinerea elasticitatii pielii si a sanatatii oaselor, datorita continutului bogat in colagen.

Sodiul continut de sorici este esential pentru reglarea absorbtiei glucozei, pentru functia cerebrala, dar si pentru prevenirea retentiei de apa din organism.

Iubitorii de sorici trebuie sa il evite sau sa il consume cu moderatie daca au tensiune arteriala crescuta, iar daca sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice nu trebuie sa-l consume.

Consumatorii de sorici trebuie sa aleaga acele sortimente care sunt produse cat mai aproape de metodele traditionale.

Unul din abatoarele in care se produce sorici sanatos este cel al Macro Suin din Costesti. Aici, soriciul Deliciosul de Costesti este obtinut printr-o metoda cat mai aproape de cea traditionala, iar gustul va incata paipele gustative ale celui care il va savura.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *