Cel mai celebru salam autohton nu se produce din carne romaneasca de porc

Unul din cele mai cunoscute mezeluri din tara noastra, Salamul de Sibiu, nu se produce din carne de porc romaneasca. Toata materia prima folosita la fabricarea lui se cumpara de pe piata externa, a anuntat recent, Carmen Gavrilescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

„Noi acum luam materia prima din afara, pentru ca, facand schimburi intra-comunitare, suntem agreati cu stampila ovala – si asta inseamna doar carne si slanina din afara. In acest moment nu achizitionam carne din Romania”, a explicat Gavrilescu.

Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare.

Romania produce Salam de Sibiu de peste 100 de ani. In luna februarie a acestui an Salamul de Sibiu a devenit un produs de Indicatie Geografica Protejata.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *