Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii? Faza 1 – Pregatirea incarcarii suinelor

Bunastarea porcilor trebuie asigurata tot timpul, inclusiv atunci cand animalele sunt transportate. In caz contrar suinele pot resimti stres, factor care poate avea consecinte grave si iremediabile asupra animalelor precum imbolnavirea sau moartea acestora. De cealalta parte, transportatorii pot fi sanctionati, isi pot pierde autorizatiile de transport, in timp ce crescatorii pot avea parte de pierderi financiare cauzate de distrugerea marfii.

Transportul porcilor, potrivit unui gid dezvoltat de Comisia Europeana, ar trebui sa cuprinda patru faze: Faza 1 – Pregatirea incarcarii, Faza 2 – Incarcarea, Faza 3 – Calatoria porcilor, Faza 4 – Descarcarea porcilor.


Deliciosuldecostesti.ro va prezenta fiecare din cele patru etape ale transportului porcilor si ce anume trebuie urmarit pentru ca animalele sa se simta si sa fie in deplina siguranta. Astazi, puteti afla cum se pregateste incarcarea porcilor pentru transport.

Faza 1 – Pregatirea incarcarii porcilor

La sosirea in ferma de porci, soferul completeaza “lista de verificare”. Dupa aceea conducatorii vehiculelor de transport animale trebuie sa alinieze rampa de incarcare a camionul la cheiul de incarcare, pentru a elimina golurile dintre ele si pentru a reduce panta cat mai mult posibil. De asemenea, trebuie presarat rumegus sau alt material de asternut pe rampa si pe pardoseala camionului, pentru a evita alunecarea la incarcare cauzata de umiditate si de panta.

O iluminare adecvata in camion si in zona de incarcare trebuie sa permita operatiunile de incarcare. Porcii nu trebuie orbiti si trebuie sa aiba suficient timp sa se adapteze.
Constructia instalatiilor de incarcare este cruciala pentru garantarea unei incarcari usoare si pentru a minimiza stresul si ranirea animalelor.

Este recomandata folosirea culoarelor cu pereti opaci. Culoarele curbate incurajeaza porcii sa se miste si ii impiedica sa priveasca in jur, iar acestia isi vor concentra atentia pe miscarea inainte.

Lucratorii ar trebui sa tina cont de caracteristicile vederii porcilor cand ii gideaza pe acestia pe culoare de incarcare spre camion.

Urmeaza, in curand, Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii? Faza 2 – Incarcarea porcilor

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *