Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii? Faza 2 – Incarcarea porcilor

Transportul poate fi o operatiune extrem de stresanta pentru porci, putand aduce grave prejudicii atat animalelor, fermei , cat si transportatorilor, atunci cand nu se iau o serie de masuri necesare deplasarii pe distante mici, medii si scurte.

Comisia Europeana a elaborat un ghid cu recomandari pentru cei care sunt implicati in transportul porcilor, cu scopul de a preintampina ranirea, dar si pentru a asigurara bunastarea suinelor. Potrivit acestuia, operatiunea de transport ar trebui sa trebui sa cuprinda patru faze: Faza 1 – Pregatirea incarcarii, Faza 2 – Incarcarea, Faza 3 – Calatoria porcilor, Faza 4 – Descarcarea porcilor.

Astazi, puteti afla pe Deliciosuldecostesti.ro cum trebuie incarcati porcii in mijloacele de transport, in bune conditii.

Faza 2 – Incarcarea porcilor

Specialistii in bunastarea animalelor recomanda pentru incarcare folosirea metodelor passive. Printre aceste metode se numara utilizarea panourilor de sortare sau paraitoare pentru a muta porcii.

Potrivit acestora, mai exista si alte metode precum: stimuli auditivi (fluierul), paraitoare de plastic sau paleta vibratoare (zgomot), stegulete din plastic, capa de matador, panglica de plastic.

De asemenea, porcii trebuie mutati in grupuri pentru a micsora stresul.

O alta recomandare legata de incarcare este legata de marimea grupului de porci. Acesta trebuie adaptat la boxele din camion si la latimea culoarului de condus. Porcii trebuie lasati sa se miste pe rampa de incarcare la viteza lor de mers. O viteza mai mare poate produce pierderea echilibrului, la alunecare si cadere.

Urmeaza, in curand, Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii?  Faza 3 – Calatoria porcilor

Mai puteti citi si Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii? Faza 1 – Pregatirea incarcarii suinelor

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *