Cum se transporta porcii in cele mai bune conditii? Faza 4 – Descarcarea porcilor

Transportul porcilor pe distante scurte, medii si lungi este o operatiune care trebuie gestionata cu multa grija in egala masura de crescatorii de porci, de transportator si de cumparatorul porcilor, deoarece de la plecarea din ferma pana la destinatia finala a animelelor bunastarea trebuie asigurata.

Pentru a veni in sprijinul celor care sunt nevoiti sa transporte porci, dar si a animalelor care trebuie sa beneficieze de bunastare, Comisia Europeana a elaborat si a facut o serie de recomandari pentru cele mai bune practici in transportul animalelor atat pe teritoriul Europei, cat si in tari terte.

Potrivit unui video realizat de http://animaltransportguides.eu, sa cuprinda patru faze: Faza 1 – Pregatirea incarcarii, Faza 2 – Incarcarea, Faza 3 – Calatoria porcilor, Faza 4 – Descarcarea porcilor.

Deliciosuldecostesti.ro va prezinta, astazi, cum ar trebui sa se realize, Faza 4 – Descarcarea porcilor

Faza 4 – Descarcarea porcilor

Atunci cand camionul de transport ajunge cu porcii la destinatie, soferul ar trebuie sa-l parcheze la rampa cu mare grija. Daca acesta este nevoit sa astepte un timp mai indelungat pentru descrcare, este obigatorie asigurarea unei bune ventilatii in camion si a parcarii in locuri umbroase.

Este necesara folosirea maxima a culoarului pentru descarcarea porcilor in grupuri adaptate dimensiunii boxei de la locul de sosire.

Daca un porc este inapt la sosire, personalul de la abator trebuie informat, pentru ca personalul sa izoleze si sa protejeze acest animal cu scopul de a-l scuti de o suferinta suplimentara.

Dupa descarcare camionul trebuie curatat si dezinfectat. Aceasta operatiune se face cu scopul de a preintampina raspandirea eventualelor boli viitoarelor animale care vor fi transportate in vehicul.

Soferul camionului trebuie sa raporteze numarul de porci raniti sau morti la sfarsitul transportului.

Respectarea recomandarilor din ghida sigura un transport optim al porcilor, in bunasatare.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *