Depunerea grasimilor, favorizata de hranirea nocturna

Procentul de depunere a grasimilor este cu 7% mai ridicat la porcii care sunt hraniti noaptea fata de cei care sunt hraniti la ore normale, arata un studiu prezentat recent la simpozionul „Digestia cinetica la porci” din 3 octombrie la Wageningen, Olanda.
Mai multi factori influenteaza perioada hranire, iar printre acestia se numara o densitate mare in crescatorii si stresul termic.

Purceii din fermele in care densitatea animalelor este mare vor fi alungati de porci dominanti si sunt obligati sa manance in diferite perioade. De asemenea, porcii care sufera de caldura vor avea perioade de hranire diferite.

Aceasta stocare suplimentara a grasimii a determinat 1,7 kg mai multa masa de grasime finala si la 0,6 mm mai mare grosime de spate. Procentul de carne a scazut cu 1,1%, iar greutatea carcaselor a ramas neschimbata.

Cresterea depunerii de grasime este explicata de cercetatori prin producerea de caldura mai mica a acestor porci.

Astfel concluzia la care au ajuns cei care au studiat acest aspect a fost ca, diferenta de depunere de grasime este legata de diferentele proceselor metabolice, nu numai de activitate.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *