Emotiile porcilor identificate prin recunoasterea faciala

O tehnologie noua este folosita in incercarea de a detecta diversele emotii in starea porcilor cu scopul de a descoperi noi metode de a le asigura bunastarea porcinelor in ferma. Suinele fiind animale foarte expresive, stresul si durerea pot fi identificate foarte usor, motiv pentru care cercetatorii britanici s-au gandit sa dezvolte un instrument care sa semnaleze in mod automat aceste semnale.

Oamenii de stiinta capteaza in prezent imagini faciale 3D si 2D ale populatiei de reproducere a scroafei in diverse situatii comerciale tipice, care pot duce la stari emotionale diferite.

Scroafe pot experimenta tulburare si ar putea arata diferite expresii faciale legate de durere inainte si dupa ce li se ameloreaza durerea.

Detectarea starii emotionale pozitive este mai noua, dar scroafele sunt extrem de motivate pentru mancare si arata calm si multumire cand sunt saturat. Cercetatorii spera ca aceasta dispozitie ar putea fi reflectata in expresiile faciale ale scroafei.

Imaginile captate vor fi folosite in dezvoltarea unor noi tehnici de invatare a masinilor pentru a identifica automat emotiile diferite transmise prin expresii faciale particulare. Dupa validarea acestor tehnici vor fi dezvoltate tehnologii ce pot fi utilizate in exploatatiile de crestere de porci comerciale, in care scroafele individuale din efectivele mari vor fi monitorizate in mod continuu.

Printre avantajele unei astfel de tehnologii se numara realizarea unui mijloc de identificare biometrica al porcilor in ferma ieftin si non-invaziv.

Problemele de sanantate pot fi identificate din timp si pot fi luate masuri inca de la primele semne de boala, astfel fiind imbunatatita bunastarea animalelor, va reduce costurile productiei si va preveni impactul problemelor de sanatate asupra performantei.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *