Mineralele contribuie la imbunatatirea performantelor scroafelor

Nevoile de minerale ale scroafelor sunt diferite, in functie de greutate, de paritate, de marimea asternutului. Furnizarea cantitatilor corecte va creste performanta scroafelor, aducand in egala masura beneficii si purceilor care se vor putea dezvolta corect, astfel incat sa devina suine de inalta calitate.

Mineralele mentin corpul si asigura performana porcilor in ferma. Pentru o buna conceptie si un fat de succes sunt necesare anumite minerale.

Cromul

Cromul este necesar pentru producerea insulinei, care afecteaza productia de progesteron. De asemenea, influenteaza stimularea foliculului si a hormonilor luteinizanti. Ambii hormoni sunt necesari pentru reglarea ovulatiei si au un impact direct asupra fertilitatii si numarului de deseuri.

Manganul

Manganul este necesar pentru productia de progesteron, in timp ce fierul si cromul sunt necesare pentru o activitate hormonala suplimentara, care influenteaza supravietuirea embrionilor in timpul gestatiei. Capacitatea uterina, care dicteaz? numarul de purcei nascuti are nevoie de niveluri adecvate de alimentare cu seleniu, fier si crom.

Cerintele minime de minerale sunt mult mai mari la animalele de reproductie, intrucat acestea trebuie sa produca ovule care sa fie suficient de robuste pentru a realiza conceptia.

Mineralele furnizate fetusilor le asigura o dezvoltare corecta, iar mamiferelor, le ajuta sa produca lapte pentru a-si alapta puii.

Uneori scroafele de reproducere pot fi deficitare in aportul de minerale, in special atunci cand rezervele de tesuturi sunt epuizate. Acestea trebuie sa beneficieze de o alimentatie personalizata in functie de deficientele pe care le au, pentru ca atat ele cat si purceii lor sa  fie sanatosi si sa se dezvolte armonios.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *