Porcul si berea, combinatie delicioasa

Berea si carnea de porc se potrivesc de minune. La gratar berea, acompanieaza armonios ceafa de porc si costitele care se rumenesc deasupra jarului provenit de la lemnele de fag. Insa nu trebuie sa ne oprim in a folosi berea doar ca bautura, ci putem fi putin mai indazneti. Berea poate reprezenta ingredientul nostru special din bucatarie atunci cand gatim preparate din carne de porc proaspata, chiar si daca nu suntem consumatori ai acestei bauturi amarui.

Combinarea berii si a carnii de proc

Berea este unul din amicii carnii de porc, existand multa diversitate in aceasta bautura alcoolica moderata. Berea cu un continut scazut de alcool se potriveste foate bine cu preparatele mai usoare sau ca o bautura racoritoare. Berea bogata in hamei poate fi minunata cu mancaruri mai grase, cum ar fi coastele, sunca, slanina sau carnatii. Porter, un tip de berea neagra londoneza realizata din malt maro se potriveste foarte bine cu preparate mai bogate cum ar fi tarta irlandeza sau placinta oierului din carne de porc. Gusturile celui care gatesc aceste mancaruri sunt cele mai importante pentru a potrivi corect ace?ti doi parteneri. Asa ca cel mai important este sa dati frau liber instinctelor si dumneavoastra si sa nu ezitati sa experimentati!

Gatirea carnii de porc cu bere

  1. Berea poate fi folosita ?i ca ingredient in retete. Preparateledin carne de porc in care s-au adaugat bere vor avea un gust deosebit de bun si o culoare pe care poate ati vazut-o doar in preparatele marilor bucatari. In bucatarie berea se foloseste pentru a marina carnea de porc inainte de a o gati la cuptor. Bucatarii cu experienta sustin ca berea marineaza carnea de porc mult mai bine decat o face vinul sau otetul. Pentru ca aroma berii sa intre bine in carne, aceasta trebuie lasata la marinat peste noapte. Timpul minim obligatoriu pentru marinare a carnii in bere este de trei ore.

Prin prepararea termica la temperaturi inalte alcoolul se evapora in intregime facand preparatele din carne de porc potrivite pentru orice varsta.

Puteti „condimenta” chiar carnea de porc gatita la gratar cu bere. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea de pe gratar se stropeste cu bere. Savoarea capatata de carnea de porc este una unica.

Leave a Reply

Un comentariu la “Porcul si berea, combinatie delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *