Prezenta medicului veterinar, obligatorie pentru transportul porcilor pe distante lungi

Prezenta medicului veterinar va fi obligatorie pe timpul intregului transport de porci spre destinatii aflate la mare departare, aceasta fiind o masura pentru asigurarea bunastarii animalelor pe timpul transportului, pe distante lungi, în afara spatiului comunitar. Prevederea este cuprinsa intr-un proiect de lege aflat in acest moment, la Parlamentul Romaniei.

Proiectul legislativ mai precizeaza ca medicul veterinar, avizat de Colegiul Medicilor Veterinari, va fi contractat de operatorul economic care efectueaza exportul de animale vii.

Pentru deplasari mai mari de 1.000 de animale, medicul veterinar poate sa contracteze tehnicieni care sa-l ajute pe durata transportului. Medicul veterinar care insoteste transportul va trebui sa intocmeasca un jurnal veterinar de monitorizare a situatiei sanitare veteriare a animalelor, de la iesirea din tara si pana la destinatia finala. Legea ar urma va asigura posibilitati tehnice pentru ca medicul veterinar sa poata notifica imediat proprietarul si institutiile responsabile in caz de alerta.

 

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *