Problemele din sectorul cresterii suinelor, dezbatute la Ministerul Agriculturii

Reprezentantii sectorului cresterii suinelor au discutat cu reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in 21 noiembrie, problemele din sectorul cresterii suinelor.

Printre acestea s-au numarat prevederile Ordinului MADR nr. 538/2019 pentru stabilirea dimensiunilor si a tipurilor de exploatatii de suine pe teritoriul Romaniei, situatia evolutiei Pestei Porcine Africane (PPA) pe teritoriul Romaniei, proiectul de Ordin al ANSVSA pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile de biosecuritate in exploatatiile de suine.

La reuniunea condusa de ministrul Adrian Oros au participat secretarul de stat Emil-Florian Dumitru, directori ai directiilor de specialitate din cadrul MADR, precum si reprezentanti ai sectorului: Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania, Asociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suin, Asociatia Crescatorilor de Suine Autohtone Mangalita si Bazna. De asemenea, la reuniune au luat parte, Presedintele ANSVSA, Nagy Laszlo Csutak si Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie, Presedintele Colegiul Medicilor Veterinari din Romania.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *