Studiu : Carnea de porc slaba poate contribui la sanatatea inimii

Un stil de alimentatie mediteranean in care se introduce si carnea de porc slaba poate reduce factorii de risc cardiovascular, se arata unui studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition (Jurnalul American de Nutritie Clinica).

Consumarea unei cantitati de pana intr-o jumatate de kilogram de carne rosie slaba pe saptamana a redus colesterolul si a scazut tensiunea arteriala, urmad stilul de consum al stilului mediteranean.

La studiu au participat 41 de persoane, dintre care 28 au fost femei, iar 13 barbati. Cercetarea a cuprins trei etape. In prima etapa, fiecare participant s-a hranit dupa un model de hrana in stil mediteranean, care contine 28 de grame de carne rosie slaba pe zi, pentru o perioada de cinci saptamani. Urmatoarea etapa a durat tot cinci saptamani in care participantii s-au reintors la modelul obisnuit al meselor. In cea de-a treia faza, participantii au consumat hrana dupa un model mediteranean cu mai putina carne rosie – doar 85 de grame de carne rosie slaba, de doua ori pe saptamana. Ordinea fazelor tipice si inferioare ale consumului de carne roaie a fost repartizata aleatoriu.

In urma cercetarii s-a ajuns la concluzia ca acei adulti care sunt supraponderali sau obezi moderat pot scadea riscul de boala cardiometabolica prin adoptarea unui model alimentar in stil mediteraneancu sau fara reducera consumului de carne rosie atunci can aceasta este slaba si neprelucrata.

Pin carnea rosie neprelucrata se intelege si carne de porc fara grasime precum muschiuletul de porc. Numarul grasimilor din muschiuletul de porc este egal cu al pieptului de pui fara grasime.

In Abatorul Macro Suin, din orasul Costesti,  judetul Arges se produce si carne de porc slaba, printre care si muschiulet de porc necesar pentru mentinerea sanatatii inimii. Carnea de porc provine de la suine sanatoase, crescute in bune conditii in Ferma Macro Suin.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *